O čom bude TEDx talk?

V dobrom jedle vnímate osobnosť šéfkuchára. Jedinečné textúry, konzistenciu, či dokonca zvuk jedla. Technologické výdobytky dnešnej doby podporujú hravosť a experimentovanie. Umožňujú stále sa posúvať dopredu a overovať hranice, kam až môžeme zájsť pri vytváraní zložitých chuťových paliet. Richard nám prezradí, ako vidí budúcnosť gastronómie.

 

O rečníkovi

Richard Červenka nikdy neplánoval, že bude pracovať v kuchyni. Chcel byť večným rebelom, ktorý bude na skateboarde využívať každú jednu lavičku ako prekážku. Viac chodil poza školu ako do školy. Napriek tomu sa dva roky po sebe dostal na prax na Cyprus, kde objavil, že nie je varenie ako varenie. V jednom z hotelov siete Tsokkos objavil čaro výroby sushi. Fascinuje ho dávať jedlu tvar a formu. Dnes sa Richard pozerá na tanier skôr ako na plátno, kam ukladá rôzne chute a textúry. Rád hostí prekvapuje a baví. Richard je sushi majstrom reštaurácie Fou Zoo.