O čom bude TEDtalk?
Boli by ste schopní zjesť niečo, čo má viac ako štyri nohy? Až 35% svetovej populácie tvoria entomofágovia, ľudia, ktorí jedia hmyz. Pre niekoho nemysliteľné, pre iného bežná súčasť jedálnička. Premýšľali ste niekedy nad tým, že by ste si dali, napríklad večer pri filme nejaké dobré a chrumkavé cvrčky? My tiež nie, aspoň nie v takejto podobe. V akej lákavej forme je možné cvrčky ochutnať a čo všetko je na nich prospešné nielen pre nás ľudí, ale aj pre planétu? O tom nám rozpovie dlhoročná vegetariánka Anežka Svobodová.
O rečníčke:
Bakalársky program Economics and Politics študovala na University of Exter v Anglicku, kde stála za založením československého spolku a kde aktívne rozvíjala Out of Doors Society a kde viedla environmentálny projekt Biosmart. Na London School of Economics študovala magisterský odbor Local Economic Development. Pred príchodom do spoločnosti SENS Foods, kde už rok pracuje na projektovej pozícii Growth Manager, pracovala pre firmu Triacle Clinical Services, pre neziskové organizácie Duke of Edinburgh Award a Forum 2000.