O čom bude TEDxtalk?

O zážitkoch, ktoré svojou prácou vytvára, ale aj o zážitkoch, ktoré on sám cez barmanstvo prežíva. Vďaka svojej šikovnosti už v šestnástich rokoch obsluhoval anglickú kráľovnú. Verte, či nie, ešte to nebol vrchol jeho kariéry.

O niekoľko rokov sa stal špičkovým barmanom, ktorý miešal drinky v Singapure. Najlepšie svetové trendy sa teraz snaží zapracovať do našej gastronómie, ktorá by si mohla vďaka zážitkom vytvoriť silné meno vo svete. Jeden z jeho konceptov je Zero Waste Bartending - dokáže využiť to, čo iní vyhadzujú, a kokteily napríklad servíruje iba v prírodných materiáloch.

O rečníkovi

Peter Marcina sa už v pätnástich rokoch popri štúdiu na hotelovej akadémii zamestnal v reštaurácii u šéfkuchára Jaroslava Žideka a pokračoval pod vedením šéfkuchára Marcela Ihnačáka. Reštaurácie vymenil za SkyBar a všetko bolo jasné. Barová kultúra mu prirástla k srdcu, vydal sa na cestu za špičkovým svetovým bartendingom až do Singapuru. Krátko na to už jeho meno rezonuje nielen na Slovensku, ale aj vo svete. Dnes je aktuálnym svetovým víťazom prestížnej súťaže Legends Of London, barovým manažérom v zážitkovom cocktail bare Mirror v hoteli Radisson Blu Carlton a zároveň riaditeľom a zakladateľom organizácie WHY (We Host You), ktorej úlohou je spájať a pozdvihnúť úroveň slovenskej gastronómie. Robí všetko pre to, aby Slovensko a naše bary dostal na svetovú mapu bartendingu.